Mărţişoare handmade pentru toate gusturile
Puţin timp ne mai desparte de luna martie, perioadă în care mărţişorul este cap de listă. Oraşul întreg o să fie plin de mărţişoare fel de fel, ce aşteaptă să fie dăruite. Însă, durerea mea cea mai mare este faptul că, acele lucruri scoase la vânzare sunt în mare parte chinezării. Ştiţi voi: de prost gust, lucrate pe bandă rulantă şi care parcă, nu-şi merită preţul.
Aşa că, deşi m-am „trezit” cam târziu şi timpul de promovare este scurt, ţin neapărat să scriu despre asta, propunându-vă să cumpăraţi mărţişoare handmade, lucrate cu migală şi dragoste.
Proiectul „Mărţişorul 2017”
Vreau să încep cu Proiectul „Mărţişorul 2017”, o campanie care are ca scop strângerea de fonduri destinate Centrului de copii Mia’s Children. Concret, dacă vom cumpăra aceste mărţişoare, ajutăm 40 de copii din cadrul acestui centru, dar şi alte cazuri sociale „Achizitionând mărţişoare handmade, participi la acest proiect, ajutând copiii defavorizaţi şi pe cei a căror soartă nu a fost foarte blândă. Vă invităm să fiţi alături de noi în toate aceste proiecte, dar mai ales în proiectul „Mărţisorul 2017”, achizitionând marţişoarele oferite cu drag” se arată în prezentarea proiectului. Mai multe detalii privind campania şi comenzile AICI.
Continuând şirul creatorilor de mărţişoare handmade, vă prezint mai jos o listă cu cei care realizează astfel de minunăţii, în ordine aleatorie:
Bianca Barbieru ne propune în acest an o abordare nouă a ceea ce înseamnă mărţişorul. Este vorba despre mărţişoare realizate din ghinde naturale, adunate din Parcul Dendrologic din Gurghiu. Cu siguranţă, un astfel de cadou oferit celor apropiaţi o să fie o încântare.
În ceea ce priveşte lemnul, acesta este pus în valoare de talentatul artist reghinean, Florin Petrişor. Între el şi lemn există o strânsă legătură, mărţişoarele realizate de acesta, vestind sosirea primăverii într-un mod aparte. Acestea sunt lucrate din lemn de brad şi le găsiţi AICI
Mădălina Anda Neagu prezintă în acest an mărţişoare realizate pe bucăţi de lemn rotund, pictate manual, dar şi prin tehnica decoupage. Dacă vă gândiţi că este mărţişorul potrivit, pe Mădălina o găsiţi AICI.
Alexandrina Biriş ne prezintă pe pagina de facebook Handmade by Alexandrina mărţişoare realizate din mărgele, mergând în mare parte pe varianta tradiţională în alb şi roşu, dar nu numai. Mărţişoare numai bune de pus în piept ori sub formă de brăţară. Potrivite pentru a fi în spiritul primăverii.
Croşeta a prins aripi în ultima perioadă, iar cine o ştie folosi, poate face o mulţime de lucruri deosebite cu ea, printre care şi mărţişoare croşetate. Florina Pop, Daniela Suceava şi Dana Istrate sunt doar câteva dintre cele care fac din firul de aţă mărţişoare simpatice. Vouă vă rămâne doar să alegeţi…
Laura Moldovan prin proiectul Laura Handmade – My cartoons world face mărţişoare tare drăgălaşe prin tehnica Quilling. Dacă intraţi pe pagina ei, veţi vedea că pasiunea nu se opreşte aici. Pe lângă această tehnică, culorile şi pensula îi sunt la fel de dragi sufletului.
Mărţişoare din fetru găsiţi pe pagina de facebook Pic şi Poc Handmade.
Aşadar, avem de unde alege, ne rămâne doar să dăm o şansă produselor handmade.