Când stai la casă poţi construi şi de la un click distanţă
Pentru mine, traiul la casă nu se compară cu cel dintr-un apartament. Am locuit şi la bloc, însă nu mi-a adus satisfacţia de care aveam nevoie. Imediat după ce ne-am mutat la casă, ne-am apucat de renovări interioare, dar şi de grădinărit. Am avut noroc cu socrii, care ne sunt de un real ajutor în munca la grădină.
Din acest motiv îmi place să locuiesc la curte, pentru că mereu eşti implicat în activităţi gospodăreşti şi nu prea ai timp să te plictiseşti. Când locuieşti la casă, ai mereu ceva de făcut pe lângă ea.
Foişorul…
Ne dorim ca pe viitor să amplasăm în curte un foişor generos, dar nu foarte mare, însă suficient de spaţios cât să poată găzdui aproximativ zece persoane.
Am făcut în linii mari, o listă cu cele nesesare pentru ridicarea lui: ciment pentru fundaţie, cuie, plasă pentru armat betonul, stâlpi de susţinere, grinzi, scânduri, baiţ şi lac pentru exterior pentru ca foişorul nostru să fie rezistent la intemperii. Pentru ca acoperişul să nu facă prea mult zgomot, ne dorim să-l confecţionăm din plăci OSB şi şindrilă bituminoasă.
De unde cumpărăm produsele?
Am căutat o variantă care să fie în avantajul nostru şi spre surprinderea noastră am găsit-o chiar într-un depozit online de materiale de constructii. Au preţuri bune din punctul de vedere al raportului calitate-preţ, atractive pentru orice buzunar, ba mai mult, am descoperit că au livrare oriunde în ţară.
Acum că avem de unde achiziţiona materialele, am observat că-mi lipsesc câteva din uneltele necesare. Unele s-au stricat, pe altele nu le avem. Am găsit tot pe site-ul depozit-online.ro şi cateva unelte la preţuri bune: maşină de găurit şi un fierăstrău electric! Potrivite pentru un atelier mic, bine echipat, aşa ca pentru începători. Până la urmă orice unealtă e bine venită şi utilă într-o gospodărie.
Ne-a trecut prin cap să-l construim singuri, însă n-avem suficientă pricepere, deşi ar părea uşor la prima vedere să batem câteva cuie. Aşa că vom apela tot la ajutorul rudelor, care sunt pricepute în acest domeniu.
Nu vedem construirea unui foişor fără un coptor. Şi nu orice cuptor, ci unul pe lemne cum aveau bunicii noştri în trecut. Îl vom construi din cărămidă.
Abia aştept să ne apucăm de treabă…