Trotineta electrică românească– noul mijloc de transport urban
Câţi dintre voi nu v-aţi dorit un mijloc de transport care să nu vă dea prea multe bătăi de cap şi să nu vă mai întâlniţi cu veşnicele probleme a locurilor de parcare, cu statul la semafor şi întârziatul la locul de muncă?!
O soluţie modernă şi eficientă este trotineta electrică. Un mod perfect de a înlocui maşina, pentru a te deplasa rapid, având nevoie doar de o sursă de curent şi chef de plimbare. Plus că o dată cu anotimpul cald, nevoia de mişcare este nemărginită. Zilele călduroase ne vor permite să ne deplasăm mult mai uşor cu noul stil de mobilitate urbană.
Pe site-ul celor de la Wheel-E găsiţi trei modele de trotinete electrice E-Twow (prima trotinetă electrică portabilă): Master, Eco şi Booster, diferenţa dintre acestea fiind dată de puterea motorului. Cel mai fain lucru din toată această poveste este tocmai faptul că aceste trotinete electrice au fost proiectate de un inginer român. Utilizează tehnologia KERS (sistem de recuperare a energiei cinetice) prin frânarea regenerativă, motiv pentru care autonomia bateriei poate fi mărită considerabil. Acest sistem este utilizat și în competițiile de Formula 1, fiind prima dată când a fost utilizat pe o trotinetă electrică!
Cu o tehnologie de ultimă oră trotineta electrică aduce siguranţă şi mai mult confort, având suspensie atât pe faţă cât şi pe spate. Deşi ar părea de necrezut, această trotinetă are şi pilot automat pentru a putea ţine viteza constantă. Viteza ajunge până la 30 de kilometri la oră beneficiind de un motor de 500W. Datorită funcţiei de pliere a mânerelor, pe înălţime cât şi a punţii, trotineta devine uşor de depozitat. În momentul plierii, trotineta are dimensiuni reduse (94.5cm x 30cm x 13.5cm).
Ceea ce nu-i putea lipsi unei astfel de trotinere sunt accesoriile: claxonul şi sistemul de iluminat format din leduri albe și un senzor de lumină ce va aprinde automat farurile atunci când lumina ambientală este redusă.
Beneficii:
Achiziţionarea unei astfel de trotinete aduce pe lângă faptul că este un mijloc de transport personal eficient şi ieftin şi uşurinţa de manevrare în timpul deplasării. Nu mai suntem nevoiţi să aşteptăm la coada benzinăriilor pentru combustibil pentru că trotineta electrică funcţionează pe bază de încărcător cu consum scăzut de energie de doar 6.15W/km. Nu avem nevoie de tichet şi loc de parcare. Greutatea mică, puţin peste 10 kilograme ceea ce o face să fie cea mai uşoară trotinetă electrică din lume. Este pliabilă, fapt ce te ajută să o depozitezi şi să o duci cu tine oriunde vrei, de ce nu, chiar şi cu avionul. Roţile sunt fără aer, ceea ce este un avantaj pentru că nu există riscul de a face pană.
Tot în categoria avantajelor putem adăuga şi faptul că utilizând o astfel de trotinetă o să cucereşti privirile trecătorilor şi nici nu ai nevoie de permis de conducere. Însă printre cele mai importante avantaje se numără faptul că nu reprezintă sursă de poluare.
Tu ţi-ai cumpăra o astfel de trotinetă?