ZIUA RECOLTEI LA REGHIN
ZIUA RECOLTEI, la Reghin – ediţia a VIII-a
Festivalului rapsozilor populari „Bate vântul, cântă frunza” şi Festivalul etniilor
Concurs de gătit
Primăria Municipiului Reghin şi Grupul de firme Gliga organizează, în data de 10 octombrie 2009, ZIUA RECOLTEI, pe Platoul din faţa fermelor Gliga (în direcţia Breaza – ferma 3). Îşi vor prezenta oferta de sezon – fructe, legume, brânzeturi, must, vin, miere de albine, etc. – producătorii din Reghin şi din împrejurimi. De asemenea, se pun murături, se fac dulceţuri, compoturi, zacuscă! Iar de poftă, castane, boabe de porum fiert cu zahăr, bostani copţi!
Pe scena special amenajată se va desfăşura un program artistic, cu începere de la ora 9.00, care va cuprinde momente artistice cu soliştii Doru Pop, Maria Neag, Dumitru Gliga, Ana Crişan, Sorin Pantea, Mihaela Sabău, Corina Florea, Mihaela Botoş, Crişan Vasile, Gabriela Olteanu, Beatrice Oprea, Raluca Panga, Cristian Ţăranu, Laura Uilăcan acompaniaţi de orchestra Casei de Cultură „Eugen Nicoară”, din Reghin. Participă, de asemenea, orchestra Şcolii de Muzică din Reghin. De la ora 12.00, se va desfăşura prima ediţie a Festivalului rapsozilor populari „Bate vântul, cântă frunza” şi cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului etniilor, organizate în colaborare cu Muzeul Etnografic Reghin şi Casa de Cultură „George Enescu”, şi la care participă ansambluri şi rapsozi din Reghin, Nadăşa, Hodac, Sânmihaiul de Pădure, Solovăstru, Idicel, Brâncoveneşti, Pietriş Vale, Şerbeni, Aluniş, Voivodeni, Batoş, Ţopa, Şoseni. Parada portului popular se va face cu plecare din centrul oraşului (de de la Poştă, la ora 11.00), însoţiţi de FANFARA municipiului Reghin.
Sunteţi, de asemenea, provocaţi la un CONCURS DE GĂTIT – sarmale, gullas, plăcinte şi gogoşi! Se poate înscrie orice echipă (minim 3 persoane), din Reghin sau din împrejurimi. Echipele pot fi, de asemenea, pe structură zonală (sate/comune, cartiere) sau organizaţii/instituţii. Organizatorii asigură ingredientele de bază pentru mâncărurile anunţate a intra în concurs (carne, varză, cârnaţi, cartofi, ouă, ulei, făină, zahăr etc.). Toate ingredientele specifice (ciolan afumat, slănină sau carne de oaie etc.), inclusiv condimentele, trebuiesc aduse de echipele participante. Înscrierile la concurs se fac până joi, 8 octombrie. Organizatorii întreţin şi focul, aduc vesela pentru consumul preparatelor, iar participanţilor le revine doar talentul într-ale gătitului! Numeroasele premii şi Marele Premiu – „Sărmăluţa de aur” sunt surprize la faţa locului!
Prezintă: Octavian Ursulescu
Vă aşteptăm cu drag!
Dumitriţa Demeter,
organizator
porumbul fiert ma da pe spate mereu