Zăpada din Reghin depozitată hai-hui
Se întâmplă asta de câţiva ani…Să-mi fie fără supărare!
Ni se cere să fim cu bun simţ, să fim cetăţeni exemplari…însă, pare că cei sus-puşi, fac tocmai pe dos. Zici că ne fac în ciudă pentru că ei pot şi îşi permit!
Strada Apelor din Reghin… o zonă care dacă ar fi pusă la punct, ar putea atrage plăcut privirile, nu să le întristeze! De cum vine iarna, zona se urâţeşte! Se transformă în „urât” tocmai din pricina noastră, a oamenilor! Concret, este vorba despre mormanele de zăpadă murdară lăsate chiar pe malul apei, strânsă de pe străzi şi depozitată aici să ne „mângâie” văzul!
„Nu aruncaţi zăpada pe carosabil, curăţaţi trotuarele” etc. O multitudine de obligaţii asupra cetăţenilor. Bun! Dar ce facem când cei care ne conduc ne dau cu cravaşa peste bot şi ne închid gura, oferindu-ne un exemplu negativ, pe care nuu..nu trebuie să-l urmăm!
Zăpada colectată din urbea noastră ar trebui dusă în zonele periferice, nicidecum la câteva străzi de centru. Ba mai mult, mi se pare hilar să aduni zăpada dintr-un colţ şi să o duci în alt colt al oraşului. Cu siguranţă există un teren viran pe care să se poată depozita! Să nu-mi spună nimeni contrariul! Dacă se vrea, se poate!
Sarea, nisipul şi mizeria adunată din oraş şi depozitată pe malul acestei ape, nu cred că sunt tocmai „sănătoase” pentru mediu! Apropo, Garda de Mediu ne poate trimite „felicitări”. Dar pare că nu ne pasă! Alooo, alooo! Primăriaaa, Consiliul Local!! Vouă vă place?
Nu-i vorba doar despre poluare, ci şi despre aspectul străzii respective în momentul de faţă! Aşa, acum, arată ca dracu’! Plus că se află la doi paşi de Piaţa Mică pe unde trec zilnic foarte mulţi oameni! În zonă sunt case locuite şi sunt sigură că acelor cetăţeni le displace toată această situaţie, având în vedere că s-au trezit cu mizeria aproape de casă!
N-am răbdare şi nici timp acum, să caut legi, Hotărâri de Consiliu Local, dar sunt sigură că undeva, ceva, interzice astfel de „gesturi administrative”.
Ce să zic? Până una alta, ne-om trezi cu peşti uriaşi pe Canalul Morii după atâta sare primită „gratuit” din zăpada colectată din Reghin, iar cei mai fericiţi vor fi pescarii, cei care deseori aruncă undiţa-n această apă…