Ce să faci cand locuieşti lângă un vecin nebun?

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. V spune:

  Pana la urma ce sa mai intamplat cu el ? Am si eu in bloc la etaj unul care din cauza alcoolului are probleme, se imbraca ciudat, injura vecinii uneori si dupa ce la luat politia de cateva la spital, sa reintors. Aduna gunoaie in apartment.

  • codruta spune:

   Din pacate este inca tot acasa, dar din fericire nu a mai avut crize de cateva luni bune… Ideea e ca singura cale legala care il poate face sa fie inchis permanent la un ospiciu, nu doar pe el, ci pe toti cei suferinzi de schizofrenie intr/un stadiu grav este de a intenta proces impotriva lui, iar tribunalul sa ceara expertiza, analize care sa dovedeasca faptul ca este pericol public. Din pacate vecinul nu are apartinatori. Iar asta este un dezavantaj pentru ca daca ar fi alaturi de el cineva care sa-l sprijine si sa ii ofere medicamentatia necesara, ar fi in regula cat de cat…

 2. V spune:

  Multumesc pentru raspuns. Exista o lege cand o persoana are dreptul sa se apere si sa foloseasca aceasi forta. Asta ar insemna ca impotriva lui, ar trebui sa folosesc tot o caramida ?
  O prostie. Despre legitima aparare se pare ca avocatii, de exemplu se feresc sa vorbeasca despre asta. Puteti cauta diferite raspunsuri si pe forumul avocatnet.
  Lege5 arata legea legitimei aparari.
  https://lege5.ro/Gratuit/gezdmnrzgi/legitima-aparare-codul-penal?dp=gqytsojtgezto
  Pana la urma legea este facuta ca cei sanatosi si care lucreaza sa plateasca amenzile. Cel putin amenzile penale. A fost un caz mai demult in SUA cand ii sa cerut bani unui calator de metrou de care trei tineri care erau sanatosi, si calatorul i-a impuscat. Calatorul nu a fost condamnat. Unul a murit, altul era dupa in scaunul cu rotile. In alte tari se mai tine cu legea.
  In cazul dvs. din doua una. Persoana sa imbolnavit de ciroza sau alte conditii medicale. Fiindca ma indoiesc ca sta cineva in casa cu el.
  Oricum isi sapa singur groapa. Nu fac reclama la siturile de mai sus.
  Nu stiu in oras acolo la voi ce scrie la articolele de la spitalul de psihiatrie, de pe situl lor, dar la Socola scrie in articolele lor pe site, ca tratamentul la spital este platit de tutore sau familie. Logic inseamna ca si de asta ii se da drumul, fiindca rudele sau tutorele nu ii platesc tratamentul pana la sfarsitul zilelor, in spital, nu acasa, unde poate nici nu ia poate
  tratamentul.

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: