Succesul lacului de agrement cu ajutorul AVBS Credit
Când a început afacerea, nu s-a gândit vreodată că o să ajungă într-un impas financiar. A pornit foarte optimist, cu premiza că succesul va fi de partea lui. Iată-l dupã câţiva ani de la debutul afacerii în postura de a nu se mai putea dezvolta, în imposibilitatea de a-şi plăti angajații.
Dar să o iau cu începutul…
Din pasiunea pentru natură, a achiziţionat în urmă cu cinci ani un teren de 50 de hectare şi 4 lacuri cu dorinţa de a face un loc de agrement şi relaxare. Lipsa de bani pentru a demara afacerea vieţii l-a împins la un împrumut bancar. Lacurile erau bălţi părăsite unde peştele lipsea pentru că nimeni nu s-a ocupat de ele. Îşi dorea să fac piscicultură motiv pentru care a luat puiet de crap şi fitofag populând două dintre lacuri. Şi-a dorit mai mult, aşa că a mers mai departe. Celelalte două lacuri, le-a transformat într-un aşa zis parc acvatic pe lac, unde pasionaţii de caiac şi canoe ori cei care vor pur şi simplu să vâslească într-o barcă pe lac, o pot face fără a fi deranjaţi. Aşa a ajuns să redea viaţă unui teren şi unui vis în care nimeni n-a crezut, transformând totul într-un loc unde pescarii şi pasionaţii de natură găsesc ceea ce caută.
![Sursa foto: arhiva personală](https://i1.wp.com/codrutaromanta.ro/wp-content/uploads/2017/03/dsc_3539-e1490521160249.jpg?resize=800%2C531&ssl=1)
Sursa foto: arhiva personală
Când a decis să facă cele două lacuri de agrement, cei din jur l-au privit cu scepticism fiind privit ca ,,acel nebun de pe lac” care vâsleşte fără sens. Apoi a invitat câţiva prieteni, care au prins gustul relaxării pe lac, a demarat o amplă promovare în offline şi online, iar roadele muncii au început să apară. Primele săptămâni a oferit totul gratis pentru cei care l-au vizitat, tocmai pentru a putea vedea adevărata valoare a locului.
Suma din împrumutul bancar s-a cheltuit repede, fiind insuficientă pentru toate planurile avute. Lipsa de pază şi a unui teren îngrădit i-au dat şi ele de furcă pentru că n-a putut scăpa de braconieri, pierzând astfel controlul asupra capturii la care s-au adăugat şi intruşii, ce au distrus şi furat câteva din bunuri. Avea nevoie de alţi bani pentru întărirea pazei, dar şi pentru dezvoltarea afacerii prin finalizarea planului de lucru.
![](https://i1.wp.com/codrutaromanta.ro/wp-content/uploads/2017/03/728x90_avbs-credit.jpg?resize=728%2C90&ssl=1)
Sursa foto: avbs.ro
Singura variantă a fost să apeleze din nou la un împrumut pentru investiţii. A făcut câteva calcule, însă totuşi, nefiind suficient de informat, neştiind ce i se potriveşte mai bine şi care sunt etapele acordării acestui ajutor financiar, s-a decis să nu mai facă nimic de capul lui şi să apeleze de această dată la AVBS Credit, care prin serviciile lor i-au oferit o soluţie de creditare pentru IMM-uri, punându-i la dispoziţie un broker financiar-bancar.
Acest broker fost cea mai bună soluție pentru intermedierea creditelor dintre el și bănci, tocmai pentru că domeniul financiar nu este punctul lui forte. Brokerul de credite s-a ocupat de toate cele necesare pentru a putea intra în posesia unui credit pentru împrumuturile mici și mijlocii, potrivit pentru afacerea şi nevoile sale, având de ales între overdraft și linia de credit, creditul pentru capitalul de lucru și creditul pentru investiții.
![](https://i2.wp.com/codrutaromanta.ro/wp-content/uploads/2017/03/credit-pentru-investitii-avbs_credit.jpg?resize=300%2C300&ssl=1)
Sursa foto: avbs.ro
Împreună au ales varianta Creditului pentru Investiţii. Brokerul s-a ocupat de tot, începând de la informare, întocmirea dosarului de creditare şi depunerea lui la banca aleasă până la negocierea termenilor contractuali de creditare şi chiar l-a însoţit la semnarea contractului. Perioada de rambursare a creditului pentru investiţii este de până 7 ani. Motivele care au dus la alegerea acestui credit, sunt tocmai benefiiciile, şi-anume, faptul că în calitate de client îşi poate continua dezvoltarea afacerii, suma s-a stabilit în funcţie de nevoile şi capacitatea de rambursare.
Iată-l acum pe investitor din nou pe fericit, afacerea merge bine, banii i-a folosit pentru achiziţii, investiţii şi construcţii. Concret, a mai cumpărat câteva caiace şi bărci, dar a şi construit un hambar pentru ele, a reuşit să îngrădească lacurile astfel încât accesul braconierilor să fie dificil, dar a şi achiziţionat un sistem performant de monitorizare cu camere video, transformând afacerea într-una sigură şi prosperă. A rezolvat şi problema salariilor pentru angajaţi. A amplasat câteva căsuţe unde doritorii pot rămâne peste noapte, un magazin cu circuit închis de unde se pot achiziţiona alimente şi câteva grătare pe care să le pună la dispoziţia pescarilor şi nu numai.
Cu ajutorul acestui credit a reuşit să propulseze afacerea în topul celor din branşa lui, devenind astfel principalul punct de atracţie pentru clienţii pasionaţi de natură.
Acest articol a fost scris pentru competiţia Spring SuperBlog2017 proba cu numărul 9 – sponsorul probei – AVBS Credit