Dubai – Aşa Revelion să tot ai
Îmi place iarna, dar nu sunt o iubitoare a acestui anotimp, aşa că aş da oricând mănuşile, căciula, geaca groasă şi ghetele pe un costum de baie, şlapi şi mult soare. Nu-mi e greu deloc să găsesc destinaţia potrivită şi oferte speciale Revelion.
Sunt blogger de travel… Ori cel puţin am posibilitatea să-mi imaginez asta în articolul de faţă. Aşadar, se dă una bucată Codru, blogger de travel, unde latura financiară nu mă preocupă, aşa că plec peste mări şi ţări, un zbor de aproximativ patru ore pentru a petrece un Revelion în Dubai. Despre cum arată revelionul de poveste, ce vizitez şi cum îmi petrec noaptea dintre ani, lăsaţi-vă purtaţi de mine pe tărâm arab…
De ce Dubai?
Cunoscut şi ca „Ibiza celor foarte bogati”, Dubai-ul oferă de toate. De la distracţia de noapte, la clădiri impresionante, până la plaje, hoteluri şi restaurante de lux. Ceea ce apreciez în mod special la Dubai este faptul că autorităţile au ştiu să profite de faptul că turismul poate fi cheia spre succesul economic, aşa că au implementat diverse proiecte în acest sens. Unul dintre acestea fiind crearea unor insule artificiale, cu resorturi de lux, plaje, hoteluri, şi peisaje care-ţi taie respiraţia, determinându-i pe curioşi să ia drumul Dubai-ului imediat după ce acestea au fost date în folosinţă. Este locul unde totul pare a fi la superlativ: cel mai înalt, cel mai luxos, cel mai cel”! Şi-atunci, aleg să fiu şi eu parte la acest opulent oraş, printr-un Revelion Christian Tour, agenţie care oferă o paletă largă de oferte.
Cu cine plec?
Ambientul potrivit pentru u revelion reuşit este alături de prieteni, Trupa Veselă, gaşca mea de petrecăreţi. Plec spre o altă lume, care nu mă va întâmpina cu pâine şi sare ca la noi în Ardeal. Avem bilete pentru toţi cu plecare directă din Bucureşti, cazare la un hotel de patru stele cu meniu all inclusiv şi trasport de la aeroport la hotel şi retur.
La pregătirea bagajului, după ce anterior mi-am făcut o listă cu lucruri necesare, mi-am trecut cu litere de tipar, trei lucruri esenţiale, care sunt nelipsite din bagajul meu pentru această vacanţă: aparatul foto, telefonul şi portofelul. Să vă spun şi de ce! Nu pot pleca într-o astfel de ţară fără a mă întoarce cu imagini imortalizate pe aparatul foto, care să-mi amintească mereu de cel mai fenomenal Revelion. Telefonul! Hm… este obiectul de care nu mă despart şi cu ajutorul căruia, pot da lejer pe instagram şi facebook check-in cu hastag: #christiantour #revelionindubai, #ofertespecialederevelion. Portofelul? Păi, dacă am bani la mine, pot cumpăra tot ce-mi doresc pentru că un dirhami, moneda locală, e echivalentul unui leu, făcându-mi mai uşoară conversia.
Moscheea Jumeirah – singura moschee deschisă pubicului
Este singura moschee unde eşti lăsat să intri chiar dacă nu eşti musulman, însă asta doar într-un tur organizat. Aceasta a fost constuită numai din piatră albă, având capacitatea de a gazdui până la 1200 de persoane. Odată pătrunşi în această moschee, care funcţionează pe politica „Uși deschise. Minți deschise”, avem ocazia de a afla lucruri neştiute despre religia musulmană. Trebuie să avem atenţie la ţinuta pe care o îmbrăcăm la intrarea în moschee, unde femeile vor avea capul şi umerii acoperiţi, iar bărbaţii vor purta pantaloni lungi.
Burj Al Arab simbol al Dubai-ului, clădirea a fost finalizată în anul 1999, având formă de velă, fiind al treilea cel mai înalt hotel din lume. Reprezentativa clădire este construită pe o insulă artificială. Dacă ne surâde norocul să avem acces la interior, asta doar dacă vom face o rezervare la hotel ori la restaurant, putem vedea de sus, întreaga privelişte a oraşului, de la Atlantis The Palm până la turnul Burj Khalifa.
Acest faimos hotel mai este cunoscut şi pentru prepararea unui cocktail care se află printre cele mai scumpe din lume. Sunt nerăbdătoare să ajung aici, iar unul dintre motive ar fi tocmai pentru a număra cu ochii mei, etaje. Din documentările mele, am găsit aşa: 26, 27, 28, 56 şi 60 de etaje! Mai am nevoie de un număr şi pot participa la jocuri de noroc.
Cine ajunge-n Dubai, n-are cum să piardă o vizită la turnul Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Asta vom face şi noi. O vizită la acest grandios turn, făcută după amiază, tocmai pentru ca spre lăsarea serii să prindem Spectacolul Fântânilor, aflate la baza turnului. Acestea au cel mai amplu sistem de sincronizare din lume, un specacol de culoare în care fiecare jet de apă se legănă pe ritmul muzicii.
Şi dacă tot ajung să văd un oraş al opulenţei, merită o clipă de calm şi linişte, păşind pe străduţele cartierului Bastakiya cu importante elemente din istoria arabilor, cu case tradiţionale, de culoarea nisipului. Aici se poate ajunge fie cu taxiul, fie cu metroul. Dacă avem noroc, se poate lua micul dejun ori prânzul cu un localnic, însă atenţia la detalii este foarte importantă: nu se intră încălţat în nicio locuinţă.
Iar dacă trupei mele de petrecăreţi i se face cumva dor de zăpadă, soluţia vine de la Mall of Emirate unde se află Ski Dubai, o locaţie fabuloasă, care oferă posibilitatea de practicare a sporturilor de iarnă.
Meniul din noaptea de Revelion
Alcoolul nu se consumă în spaţiile publice, acest lucru fiind posibil doar în incinta restaurantelor ori a hotelurilor. Cina festivă de Revelion, va fi una bogată, specifică locului, care ne va „înnebuni” papilele gustative, cu preparate speciale printre care amintesc de orez și miel gătit la foc mic, aromat cu lămâie verde uscată şi creveți la grătar cu șofran. Însă e esenţial de menţionat că obiectele de pe masă se iau doar cu mâna dreaptă.
Dubai – locul unde vreau să revin
Când gongul o să bată ora 24:00, vom fi cu ochii pe artificiile mirifice şi impunătoare, care parcă s-ar lua la întrecere cu turnul Burj Khalifa. În 2014 Dubai-ul a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare foc de artificii din lume. Dorinţa mea este de a reveni aici şi a continua să vizitez ceea ce nu am reuşit în această vacanţă: plimbări cu elicopterul ori safari-ul în deşert.
Articol scris pentru SuperBlog 2018 proba oferita de Christian Tour
1 răspuns
[…] Dubai – Aşa Revelion să tot ai […]