O nuntă aparte cu felii de zacuscă
Cum a început totul?
Se iubesc! Asta e o certitudine. Sunt duşi cu pluta şi nedespărţiţi. Rare sunt situaţiile când ajung să plece undeva unul fără celălalt. Cu toate astea îşi oferă şi momente de respiro. Mihai are seara de ieşit cu băieţii, iar Ana seara de ieşit cu prietenele.
După ani de locuit împreună sub acelaşi acoperiş, Ana aştepta cu nerăbdare cererea în căsătorie. Crăciunul, Anul Nou, ziua de naştere, 8 Martie, Ziua Îndrăgostiţilor erau pentru ea posibile ocazii pentru a spune „DA-ul” mult aşteptat, dar întrebarea nu mai venea…
Într-una din zile Mihai a fost nevoit să plece spre Braşov în interes de serviciu, găsindu-şi cazare în Poiana Braşov la Hotel Royal Boutique. Avea de stat aici aproape o săptămână. Era prima ieşire în care erau nevoiţi să stea atât de mult timp unul fără celălalt. Într-o seară, în timp ce el se afla în restaurant pentru a cina, singur şi plictisit, privind în gol, i se aprinse beculeţul. Puse mâna pe telefon şi-şi sună iubita.
– Hei, găluşcă, ia-ţi o zi liberă de la lucru şi vino în Poiană. Dacă tot prind sfârşitul de săptămână pe aici, e păcat să nu vezi şi tu minunăţiile locului. Şi oricum n-ai văzut niciodată Poiana Braşov.
Zis şi făcut! A doua zi, după-masa, vinerea, erau împreună în Poiană.
El o aştepta pe terasă cu o cafea fierbinte, cu lapte şi fără zahăr, aşa cum îi place Anei.
– Hai să bem o cafea înainte de a urca în cameră, apoi mergem să vedem împrejurimile. Şi m-am gândit să luăm şi o gustare! Ce zici?
– Sigur, chiar mi se făcuse foame cu tot drumul ăsta până aici! răspunse Ana.
Mihai puse totul la cale, împreună cu personalul hotelului. Chelnerul, se prezentase în faţa lor cu un platou pe care se aflau diferite aperitive, pe care-l aşază în mijlocul mesei, iar pe o farfurie, câteva felii de zacuscă.
– Ne-am gândit că doriţi şi „desert”! Spuse cu o voce veselă, chelnerul, trecând farfuria cu zacuscă prin faţa ei, iar în mijlocul acesteia, „trona” o cutie… magică. Pe asta a „preparat-o” Mihai cu mâna lui. Se şi vede rezultatul din imaginea de mai jos, dovadă fiind „decorul” de neegalat al farfuriei :)))
Anei i se înrosiră obrajii, având o reacţie la care nimeni nu se aştepta, repetând la nesfârşit: „Nu cred!”, „nu cred!”
Chelnerul îşi duse sarcina până la sfârşit, făcând să apară de nicăieri un buchet de trandafiri roşii, iar Mihai, şoptise emoţionat: „Vrei să fii soţia mea?”. Ana, cu ochii în lacrimi, printre râsete şi suspine, repeta încă aceleaşi cuvinte, completate din când în când de câteun „da”, dar nu cred, nu cred!”.
Eh, ceea ce a a urmat după, vă las să vă imaginaţi deoarece nici eu n-am aflat prea multe pentru că de aici, proaspeţii logodiţi, au fost cam „scumpi la vorbe”.
De ce au ales o nuntă în Poiana Braşov la Royal Boutique?
Cererea în căsătorie făcută în Poiană, îi mobilizase foarte repede în demararea pregătirilor de nuntă, hotărându-se chiar în acea după-masă ca acest eveniment, să se desfăşoare în acelaşi loc în care Ana a spus „Da”. Ba mai mult, le plăcuseră atât de mult restaurantul, salonul de nunţi din Braşov servirea şi personalul încât şi-au spus că invitaţii lor merită o servire ireproşabilă şi implicare trup şi suflet din partea tuturor angajaţilor.
Nunta la Hotel Royal Boutique din Poiana Braşov
Aflasem de nuntă înainte cu un an, chiar în seara în care a cerut-o. Imediat ce au rezervat restaurantul, ne-au sunat să ne anunţe de faptul că îşi vor pune pirostriile şi că îşi doresc ca noi să le fim naşi. N-am stat deloc pe gânduri, oferindu-le un răspuns afirmativ. M-am bucurat enorm pentru ei, dar şi pentru decizia înţeleaptă de a alege această locaţie într-un altfel de cadru. Rezolvaseră atât de multe într-o singură zi, încât n-au rezolvat în toată relaţia lor. :)) cerere în căsătorie, restaurant şi naşi „rezervaţi”.
Nici noi nu mai fusesem de mult timp în Poiană, aşa că era ocazia ideală de a ne lua un mini-concediu, pe care l-am programat din timp pentru această nuntă. Locaţia în care este amplasat Hotel Royal Boutique din Poiana Braşov, oferă o imagine amplă asupra naturii.
Cum evenimentul avea loc sâmbăta, joia eram deja pe drumuri, traversam Târgu-Mureşul, Sighişoara, Pădurea Bogăţii, iar spre lăsarea serii eram deja la hotel. Ne-am luat camere cu vedere spre munte, bucurându-ne de peisaj, dar am avut şi surpriza atât noi cât şi mirii să primim în noaptea nunţii camerele gratis.
Urma să participăm la o nuntă „atipică” pentru unii, referindu-ne aici la lipsa obiceiurilor, care în mod normal apar cam la toate nunţile din zona noastră. Fără furatul miresei, fără furatul pantofului, fără marşul ciorbei. Au avut o nuntă restrânsă, intimă, deşi capacitatea restaurantului este de 150 de persoane, ei au avut aproximativ 70 de invitaţi, rude şi prieteni apropiaţi.
Finii noştri, au intrat în sală ţopăind şi fluturând mâinile în acordurile celor de la Queen – We will rock you. Mireasa a avut un buchet croşetat chiar de mama ei, în timp ce naşii şi restul rudelor, au purtat la piept, flori lucrate manual.
Pentru că zacusca a fost liantul acestui început de căsnicie, conducerea restaurantului a venit cu o propunere inedită: aceasta să fie nelipsită de pe masa invitaţilor, care au plecat acasă cu borcănaşe de zacuscă sub formă de mărturii de nuntă. Ar suna bizar pentru unii şi poate aici e şi ineditul. Oricum, cu toţii ştiau că Mihai şi-a cerut iubita de soţie cu felii de zacuscă, aşa că la văzul acesteia pe mese, s-a lăsat cu zâmbete. Pe masă, fiecare cuplu a găsit câteo revistă, creată chiar de mireasă, în interiorul căreia, invitaţii au putut citi date despre viaţa lor, interviuri cu naşii, dar şi o integramă personalizată, concepută de un prieten al mirilor, rebusist.
Servicii ireproşabile
Toate aspectele ce au ţinut de organizarea evenimentului le-au discutat în prealabil cu administraţia hotelului, care a fost încântată să li se alăture în reuşita nunţii. De amenajarea sălii, decoruri şi flori s-au ocupat cei de la Hotel Royal Boutique, inclusiv tortul mirilor şi cel al naşilor a căzut tot în sarcina administraţiei restaurantului, după o discuţie cu mirii. Până la urmă, un motiv care stă la baza unei nunţi reuşite este tocmai buna colaborare dintre clienţi şi conducerea locaţiei. Iar aici, asta am găsit. Colaborare, înţelegere, maleabilitate, bun gust, oameni profesionişti cu zâmbetul pe buze, insuflându-ţi parcă din starea lor de bine.
Şi că tot vorbeam de reuşita unui astfel de eveniment, mai presus de amenajarea sălii, oriunde m-aş duce la o nuntă, servirea trebuie să fie ireproşabilă. Aici am dat de servire promptă şi atentă, lucru care mi-a dat voie să mă distrez la capacitate maximă. Nunţile care mi-au aprins nemulţumirile, au fost strâns legate de aspectul servirii: ba un chelner care nu mai venea, ba un altul posomorât, căruia i s-au înecat corăbiile. Eh, aici personalul zâmbea, interacţiona atunci când timpul le permitea, ba chiar cu unii dintre ei am schimbat câteva bancuri.
Un alt aspect care nu este de neglijat este căldura pe care o conferă locaţia. Am fost la nunţi grandioase, desfăşurate în locaţii incredibil de spaţioase, care se pretindeau a fi pompoase, dar nu mă făceau decât să mă simt stingher. Într-un salon de nunţi trebuie să existe acea atmosferă de petrecere legată, închegată.
Da, am în minte multe locaţii, dar în suflet doar câteva. Da, m-aţi prins! Iubesc petrecerile frumoase, în locuri calde, primitoare, iar pentru asta Hotel Royal Boutique din Poiana Braşov şi-a găsit un loc în sufletul meu.
Deşi textul este o ficţiune, povestea este inspirată din nunta mea, având elemente reale precum cererea în căsătorie, buchetul de mireasă, revista de nuntă etc.
sursa foto: hotel-royal.ro şi arhiva personală
Acest articol este scris pentru SuperBlog 2018 – probă susţinută de Royal Boutique Hotel
1 răspuns
[…] O nuntă aparte cu felii de zacuscă […]