Fă-o utilă! E a ta! Ştampilează-ţi viaţa!
Merg la primărie să plătesc impozitul – primesc în schimb o chitanţă ştampilată. Merg la bancă să plătesc rata – primesc la schimb o chitanţă ştampilată. La finanţe, la cablu, la… la… laurile astea sunt interminabile. Suntem înconjuraţi de ştampile peste tot. Că e pe birou ori pusă pe-un act, ştampila-i la putere.
Aşa că nu cred că există persoană care să nu ştie cum arată o ştampilă, mai ales că o vedem pe toate actele oficiale emise de firme ori instituţii. Dar totuşi de ce este percepută doar ca fiind folositoare pentru acestea? Poate pentru că a apărut o dată cu societăţile comerciale fiind văzută ca un element de siguranţă şi ca un instrument de validare pentru documente. Cu toate că ştampila este folosită şi în alte părţi decât în cele enumerate mai sus, puţini sunt cei familiarizaţi cu o altă utilitate a acesteia. Putem face mult mai multe lucruri folositoare cu aceste ştampile. Trebuie doar să ne lăsăm imaginaţia să se joace puţin prin mintea noastră. Şi nu mă refer deloc la mofturi…
De exemplu sunt persoane care folosesc ştampilele la personalizarea curelelor, alţii la personalizarea genţilor. Cu o ştampilă poţi personaliza tot ce îţi trece prin cap, vrute şi nevrute. De exemplu, am văzut de curând la noi în oraş, o patiserie care se folosea de ştampilă pentru a aplica logoul pe pungile în care erau ambalate produsele. Lucru ce dovedeşte că în cazul de faţă, ştampila este o unealtă de promovare.
Sunt persoane care o folosesc în locul cărţilor de vizită. O variantă mai economă, durabilă şi de ce nu, mai diferită decât clasicele cartonaşe cu date de contact.
Să vă mai dau un exemplu de folosinţă a ştampilei, ce nu are legătură cu marcarea unui act oficial şi este o idee pe care aş folosi-o, fiindu-mi utilă.
Max a început creşa. În ghiozdănelul lui are zilnic sticla de apă, suzeta şi hainele de schimb. Încă din prima zi, cadrele didactice i-au scris numele cu un marker pe suzeta şi sticlă. De ce? Păi cum ar putea să le recunoască dintre atâtea pe-ale năzdrăvanului meu dacă nu le face un semn? La fel e şi cu hainele. Oraşul nostru fiind mic, cumpărăm îmbrăcăminte cam de prin aceleaşi magazine, fapt ce face ca la creşă să existe posibilitatea ca piticii să poarte într-o zi haine identice. Şi cum credeţi că ar putea cadrele didactice să recunoască aparţinătorul dintr-o grupă de 20 de pitici voinici dacă acestea nu sunt marcate într-un fel? Se descurcă, într-adevăr, dar mai greu. Însă, prezenţa unei ştampile în viaţa lor, o ştampilă la care să poată schimba literele, le-ar uşura munca. Şi-aici intră în joc cei de la Colop, care au un astfel de produs cu un tuş special pentru marcarea textilelor care rezistă la spălare. Personalizezi bluza, pantalonul, geaca ori body-ul piticului prin aplicarea unei ştampile într-o zonă aleasă de tine, iar în acest fel ai siguranţa că cel mic poartă hainele lui şi mai important, nu le rătăceşte.
Ştampila poate avea forme diferite, nu există o restricţie în acest sens.
Aşa că în ceea ce mă priveşte, ştampila mea personalizată ar putea primi şi alte întrebuinţări. Uite, eu aş ştampila norii marcând fiecare cer senin şi l-aş nota în calendar, şi-atunci când reapar ştiu care sunt ai mei. Aş pune câteo ştampilă pe frunzele de toamnă căzute-n parc an de an şi-aş face din ele un calendar de frunze ştampilate şi datate. Aş ştampila timpul, marcând fiecare eveniment din viaţa mea cu o datieră. Aş ştampila oamenii, sortându-i pe categorii, iar pe cei dragii mie i-aş ţine cât mai aproape. Mi-aş stampila mie, toate răutăţile, apucăturile şi mai ales vulnerabilitatea. Le-aş pune pe sortimente, iar lucrurile ce nu-mi plac la fiinţa-mi, le-aş închide într-o ladă pe care am s-o bat în cuie, trimiţând-o departe cu destinatar necunoscut pentru a nu se mai întoarce nicicând la mine. Şi-aş ştampila şi cutia, doar aşa, de dragul ştampilării.
Mi-aş ştampila şi ideile frumoase, nu care cumva să le pierd odată cu trecerea timpului.
Aşadar, toate ştampilele să apeleze la mine. Iar tu, de n-ai Colop, să-ţi cumperi!
Ştiaţi că:
– Colop este lider de piaţă în distribuţia ştampilelor în România?
Cei de la Colop au inventat:
– Prima ştampilă de buzunar
– Primul suport rotund pentru ştampilă
– Ştampila ecologică realizată din plastic reciclat
– Ştampila din lemn lichid care ATENŢIE! este biodegradabilă
Acest articol a fost scris pentru competiţia Super Blog 2017, proba cu numărul 8 „Ștampila. Între utilitate și necesitate.” Sponsor Colop România
1 răspuns
[…] Fă-o utilă! E a ta! Ştampilează-ţi viaţa! […]